Zobrazit příspěvky

Tato sekce Vám umožňuje zobrazit všechny příspěvky tohoto uživatele. Prosím uvědomte si, že můžete vidět příspěvky pouze z oblastí Vám přístupných.


Témata - Stitch

Stran: 1 [2] 3
16
Novinky / Zlepšujeme služby díky vaší pomoci
« kdy: 29 Srpen, 2014, 14:48:28 odpoledne  »
Od nového updatu jsme se pomalu vrátili k plnění databází a klasickému poflakování nad anime. Co nám ale vrtá hlavou, je vaše spokojenost a názory. Nedokážeme vám číst myšlenky, a proto potřebujeme nějaké vodítko, abychom věděli, jaké změny byste tu uvítali. Chápeme, že se někteří z vás snaží zůstat v anonymitě, ale na druhou stranu jsme nikdy s nikým nevymetli a ani to nehodláme dělat. Tento portál je hlavně pro vás. Z toho důvodu jsme založili profil na Ask.fm, kde si můžete vylít srdce, ačkoliv samozřejmě nadále preferujeme přímý kontakt přes web.

17
Novinky / Nový kabát, aneb komplet nový web
« kdy: 08 Srpen, 2014, 03:05:12 dopoledne  »
A je to tady! Jediný letošní update je na světě. Web jsme oblékli do komplet nového designu a s ním razantně pozměnili i celkovou funkčnost webu. Vesměs jsme vše vytvořili znovu (a doufám, že lépe).
Nemá moc cenu jmenovat, co se změnilo, protože větší či menší změnou prošlo skoro všechno. Jediné dva portály zůstaly zachovány a to hentai galerie a weby překladatelských skupin. Naopak anime galerie je a ještě dlouhou dobu bude odstavena, protože na tu nový kabát teprve čeká. No, nevím co bych víc dodal, mohu vám jen popřát, ať se vám na Happu líbí.

18
Novinky / Cosplay návrh
« kdy: 08 Srpen, 2014, 03:00:27 dopoledne  »
S novým updatem přišla na svět i nová funkce pod názvem COSPLAY NÁVRH. Uživatelé, kteří se chystají dělat cosplay, ale ještě nevědí, za co by mohli jít nebo jsou začátečníci, si mohou vytvořit cosplay návrh kde uvedou své požadavky a představy. Ostatní uživatelé pak mohou navrhovat jednotlivé postavy, které by se pro daného uživatele hodila. Pro reálnější představu se koukněte přímo na můj cosplay návrh.

19
Novinky / Hledáme novou krev
« kdy: 08 Srpen, 2014, 02:29:26 dopoledne  »
Web má nový kabát a s ním vzrostla i náročnost. Pokud máš čas a trochu rozumíš anime či japonské kultuře a byl bys ochoten nám pomoci se správou webu. Ozvi se do zpráv některému z moderátorů nebo na mail anime@happo.cz. Co od tebe požadujeme? V První řade spolehlivost a komunikativnost. A také samozřejmě ochotu kontrolovat a přidávat nová díla. A nebojte se, my nekoušem…

20
Novinky / Update s odstávkou 5. až 7. srpna
« kdy: 31 Červenec, 2014, 17:51:14 odpoledne  »
Po dvou měsících tvrdé práce jste se konečně dočkali. Je tu letošní (jediný) update, který přinese rapidní změnu designu i funkčnosti. Z důvodu instalace a konfigurace updatu bude web ve dnech 5.  až 7. srpna přepnut do stavu údržby a nebude možné s ním jakkoliv pracovat. Proto Vás předem prosíme o prominutí a doufáme, že se Vám „nový web“ bude líbit ještě více než ten stávající.
POZOR!!! UPDATE S SEBOU NESE I ZMĚNU NĚKTERÝCH UŽIVATELSKÝCH ÚDAJŮ!!!
Z důvodu kompletní reorganizace některých služeb budou pozměněny či kompletně smazány některé uživatelské informace.

Změnami se rozumí:
-   Kompletní smazání uživatelské zdi
-   Smazání veškerých přátelských vztahů
-   Smazání všech achievementů

Výše zmíněné služby nebyly odstraněny, ale jen upraveny do takové míry, že kompatibilita s předchozí verzí není možná. Achievementy budou ihned po nahrání updatu aktualizovány a následně vám budou přiděleny znovu.
V případě jakýchkoliv dotazů nám napište zde do threadu, během odstavení stránky nas můžete zastihnou na Facebooku, kde budeme zveřejňovat aktuální informace o updatu.

21
Novinky / Hlas ze záhrobí
« kdy: 18 Červen, 2014, 21:29:19 odpoledne  »
Ne, ještě jsem stále naživu. Asi jste si všimli, že se tu posledních několik měsíců nic moc nedělo a ano, opravdu se tu nic moc nedělo. Tak nějak v tom denním shonu nebyl čas, ale nebojte se, nezapomněli jsme na Vás. Naopak, připravujeme překvapení v podobě nového designu a vylepšení funkčnosti. No moc toho zatím prozrazovat nebudu, jen to, že se rozhodně máte na co těšit.

Takže zatím, sayonara a my se jdeme vrhnout do práce.

22
Novinky Anime Happo / Překladatelské skupiny a titulky
« kdy: 08 Únor, 2014, 23:10:22 odpoledne  »
S dalším proudem inovací a novinek jsem přinesl jednu zásadní. Jedná se o skupinový překladatelský systém, který spočívá v nahrávání a správě svých překladů. Pro možnost nahrávat své překlady je nutné nejprve vytvořit skupinu. Na výběr jsou hned dvě možnosti skupin. Jednou je klasická skupina, do které je možné přizvat libovolný počet uživatelů a druhá slouží pouze pro individuální překladatele. V podstatě se tyto dvě skupiny jak po technické tak i správní stránce liší pouze v možnosti pozvání uživatelů do skupiny. Uživatelé mají možnost se skupinou komunikovat pomocí skupinového chatu. Nahrané překlady se zobrazují jak na stránkách překladatelské skupiny, tak i na portálu anime.happo.cz u anime ke kterému byly titulky přidány. Ocenil bych postřehy a další návrhy, hlavně pro překladatele a uživatele skupin, co by se jim hodilo do krámu. Systém je otestován, ovšem to nevylučuje, že se někde nevloudila chybička. Cokoliv podezřelého hlaste.
Jinak přeji mnoho štěstí budoucím překladatelským skupinám a dovolím si již předem poděkovat za vaši úslužnou práci.

23
Novinky / Další série inovací
« kdy: 08 Únor, 2014, 17:45:15 odpoledne  »
A jsou tu další inovace. V prvé řadě byla spuštěna podsekce pro překladatelské skupiny a  nahrávání titulků. Dále došlo k drobnějším úpravám ve vzhledu na obou galeriích a sjednocení způsobu hodnocení. V uživatelském profilu byla taktéž vylepšena zeď, které bylo konečně přidáno stránkování. Pro lepší orientaci ve videích byl na každém portálu zaveden přehled všech nahraných videí i s přehledem, ke kterému anime či jinému dílu patří. Ještě se plánuje pár drobných úprav a nedodělků. Pro podrobnější informace se ptejte.

24
Novinky / První ze série inovací
« kdy: 21 Leden, 2014, 02:28:39 dopoledne  »
Máme tu první série inovací v letošním roce. Tak co tedy přinášíme nového.
V prvé řadě byl spuštěn nový portál Hentai galerie, kam lze nahrávat obrázky, které se prostě nehodí do normální Anime galerie. Pro přístup do Hentai galerie je ovšem podmaněno registraci (pro registrované uživatele přihlášením) a navíc i potvrzením věku ve svém nastavení profilu.

Další inovací je předělání způsobu přidávání přátel. Nyní pro přidání uživatele do přátel se nejprve odešle danému uživateli žádost, kterou buďto potvrdí a Vám se plnohodnotně přidá do přátel, nebo naopak žádost zamítne, čímž se z Vašich přátel vymaže. A jakou výhodu má tento přátelský systém? Přidané a potvrzené přátelé se vám zobrazují v seznamu přátel a navíc se automaticky zobrazuje aktivita jednotlivých přátel na Vaší osobní zdi v profilu. Takže máte přehled o tom kdo z vašich přátel, co okomentoval nebo co jak ohodnotil atd.
Další na seznamu je možnost označit v animalistu (v úpravě epizod u jednotlivých anime) i počet kolikrát jste danou epizodu u daného anime viděli. Máte tedy nyní možnost, označit u každého anime epizody, které jste viděli vícekrát.



Navíc, pokud jsou všechny epizody (mimo speciální díly) označeny jako zhlédnuty několikrát (vícekrát než 1) zobrazuje se počet zhlédnutí celé anime série i v animelistu.



Pozor: Při zhlédnutí epizody vícekrát se přepočítá i celkový čas strávený nad anime (viz. profil), ale počet zhlédnutých epizod se nepřepočítává, protože počet zhlédnutých epizod udává pouze počet individuálních epizod.

Toť stručný výčet z první série inovací. Pro případné dotazy a vysvětlení se ptejte, rád vysvětlím a poradím. No a my se jdeme vrhnout na další sérii inovací.

25
Novinky / Už rok jsme s Vámi
« kdy: 28 Prosinec, 2013, 14:07:22 odpoledne  »
Přesně před rokem, 28. 12. 2012, byl oficiálně spuštěn webový portál Happo.cz a od té doby se toho dost změnilo. Také naše databáze se zaplnily a Happo se začalo pomalu ale jistě probouzet ke svému plnohodnotnému životu.
A zde je menší ohlédnutí a drobné milníky o změnách během roku:
  • Prosinec / Leden: Po spuštění byly odhaleny větší či menší chyby a nedostatky, které se začaly ihned řešit.
  • Únor: Bylo uznáno, že jich je více než dost, a začalo se pracovat na komplexní úpravě.
  • Březen - Květen: Mezitím se úspěšně plní databáze
  • Červen - Srpen: Byla spuštěna již opravená a funkční verze, která opravovala všechny závažné chyby portálů, mimo to bylo spuštěno i Happo rádio (pro malý ohlas později pozastaveno), do portálu soundtracků byl zařazen i přehled vocaloidů, byla spuštěna zeď na profilu, možnost přidat uživatele do přátel, povolení přidávat anime postavy či osobní galerii všemi registrovanými uživateli.
  • Září - Prosinec: Nadále se plní databáze a probíhají drobnější úpravy
  • Prosinec: Došlo k úpravě a zkvalitnění obrázků v galerii, změna ikon pro hodnocení a opět drobnější úpravy
A teď nějaká ta statistika ke dnešnímu dni:
  • Anime v databázi 2915 (o celkovém počtu epizod 56164)
  • Postav v databázi 226
  • Soundtracků a alb v databázi 104
  • Vizuálních novel v databázi 17
  • Registrovaných uživatelů 58
  • Celkem vložených hodnocení 520
  • Celkem vložených komentářů 144
  • Celkem vložených videí 27
  • Obrázků v galerii 154
Jsme rádi, že nás navštěvujete, a doufáme, že řady otaku v příším roce ještě více rozšíříme.
A kdyby měl kdokoliv z vás zájem se zapojit do správy či údržby a přinést další nápady, nechť nás kontaktuje do zpráv či na mail.

26
Všeobecná diskuze o Japonsku / Vánoce v Japonsku
« kdy: 24 Prosinec, 2013, 16:16:48 odpoledne  »
A je to tu zase, Vánoce, Štědrý den, dárky, tradice… Všichni to známe, víme, jak to chodí u nás, jak to chodí u našich sousedů a víme, jak to chodí třeba v USA, kde Santa tažen svými soby brázdí oblohu a naděluje hodným dětem dárky.

Ale přemýšlel už někdo z Vás, jak to chodí právě v Japonsku? Pokud ne, tak jsem pro Vás udělal takový výtažek, nebo spíše přehled jak se slaví Vánoční svátky právě v Japonsku. Pokud má někdo jiné informace, nebo tam dokonce byl a má to z první ruky, ať doplní.

V prvé řadě, Vánoce v Japonsku se slaví docela odlišně než u nás. Je to dáno i faktem, že se v Japonsku nikdy pořádně neuchytilo křesťanství a v nynější době se k němu hlásí něco mezi 1% až 2% lidí. Z toho důvodu tu Vánoce nemají ty správné kořeny jako u nás a ve spoustě domácností se ani neslaví.  Ovšem od 2. poloviny 20. století až do dnes se Vánoce v Japonsku rozmohly především díky televizi a komerci. Na první pohled se může zdát, že tu duch Vánoc přímo číší. Obchodní domy se zdobí svítícími stromky, figurínami Santu a ze všech stran se line hudba Vánočních koled (převážně Amerických). Jak už bylo řečeno, jde převážně o komerci a o zákazníka. Když přejdeme k samotnému Štědrému dnu, tak v Japonsku není tento den brán jako státní svátek, tak jako u nás. A jak je to s Vánočním stromečkem, jednoduše, Vánoční stromky se neprodávají, protože si je lidé ani nezdobí a ani se nepřipravuje žádná štědrovečerní večeře. A co tedy jedí? “Tradičním“ jídlem je kuřecí pečeně a koláč s čerstvým ovocem. Dárky pak naděluje stejně jako v Americe Santa Claus. Ale s drobným rozdílem. Jak všichni víme, Santa naděluje dárky pod stromeček a do obydlí chodí komínem (hlavně krbovým). To v Japonsku je problém nalézt nějaký krbový komín a vlastně i samotný komín. Proto se také děti diví, kudy se k nim Santa dostal. Nejčastěji si představují, že prolezl ventilačním otvorem. Dárky poté děti dostávají kolem postýlek a ti větší si nad postel věší punčochu. Ti vychytralejší zjistili, že čím větší punčocha bude, tím dostanou víc dárků.
Vánoce v Japonsku jsou tedy spíše chápány jako svátky romantiky. Mladé páry spolu chodí na procházky, do cukráren a restaurací. Proto je takový problém o těchto svátcích sehnat místo v restauraci či hotelu. Vánoce jsou tedy spíše svátky podobné Americkému.

Co je ale považováno za opravdový svátek, je příchod nového roku. Všichni Japonci se na Nový rok vrací tam, odkud pochází jejich předci. Tudíž je doprava značně zasekaná a již několik týdnů před Novým rokem jsou vyprodané všechny letenky na vnitrostátní lety. V japonských domácnostech se před příchodem Nového roku zdobí vchody do domů po obou stranách tzv. KADOMACU, který je nejčastěji tvořen větvemi borovice, nebo japonské švestky ume a bambusovými stvoly. Na rozdíl od Evropy se v Japonsku podle zvyklostí neoslavuje večer, nebo půlnoc 31. prosince, ale naopak až 1. leden. Symbolickým zahájením Nového roku je o půlnoci 108 úderů ve všech buddhistických klášterech po celém Japonsku. 108 je posvátné číslo buddhismu a zde mají tyto údery představovat odmítnutí 108 špatných myšlenek, pošetilých tužeb, neřestí a hříchů, které jsou vlastní všem lidem. 1. ledna se má vstávat brzy a jít se podívat na první východ slunce v novém roce, čemuž se říká GORAIKÓ.

Součástí novoročních oslav je podávání speciálních tradičních jídel, která se připravují jen při této příležitosti. Jídla nejsou ani příliš nákladná, ale mají spíše symbolický význam. Prvním jídlům v novém roce předchází přípitek zvláštním druhem kořeněného sladkého vína TOSO, které má zároveň chránit před nemocemi. Hned poránu se podávají bochánky z rýže OMOČI, které se podávají s kuřecím vývarem nebo sladkou polévkou ze sojových bobů. Jako jídlo nesmí chybět tradiční dlouhé nudle soba, které mají svou délkou symbolizovat dlouhý život.
V Japonsku také existuje mnoho dětských her, jako například HAGOITA, což je míčová hra, kterou hrají převážně dívky, a spočívá v tom, že hráči mají ozdobné prkénko a pinkají si s dřevěným míčkem. Další hrou je TAKOAGE což je pouštění draka. Zajímavé je, že drak se pouští na Nový rok a ne na podzim jako u nás. Tradiční novoroční hrou je také FUKUWARAI, kterou milují převážně malé děti. Jde o to, že děti se zavázanýma očima umísťují prvky obličeje na šablonu prázdného obličeje. Mezi deskové hry pak patří SUGOROKU což je hra podobná monopolům.

Dospělí si zase na Nový rok štětcem obřadně kaligraficky napíší na podlouhlý svislý papír své přání či předsevzetí pro nový rok a pověsí si to někde v obydlí na viditelném místě, čemuž se říká KAKIZOME.
V poledne se podává slavnostní novoroční jídlo OSEČIRJÓRI , umístěné v dřevěné krabičce s mnoha přihrádkami a v každé je nějaké dobrota. Jídlo musí být atraktivní, barevné.

Značně zajímavé je také posílání novoročních přání NENGADŽÓ. Toto přání je doručováno právě 1. ledna. Během prosince jsou umístěny speciální schránky, do kterých se přání vhazují, ovšem pošta je nesmí doručit ještě v prosinci, ale až 1. ledna. Každý si své přání může různě a libovolně kaligraficky vyzdobit, musí ovšem jt o vlastní výtvor. Je ale zvykem uvést alespoň pár osobních vět a nezůstat u pouhého formálního sdělení, že někdo někomu přeje šťastný a veselý nový rok, jak je to časté u nás.

Během Nového roku by se měl každý ať věřící či nevěřící jít pomodlit do buddhistického chrámu či šintoistické svatyně čemuž se říká HACUMÓDE. Nejedná se přitom zdaleka jen náboženský obřad - lidé se navzájem zdraví se známými, přejí si všechno nejlepší anebo si ve stáncích kupují pro štěstí různé talismany.

Některé věci jsem čerpal z toho co jsem kdysi načetl, jinak jsem použil některé fráze z těchto článku:
http://animanga.cz/2012/12/27/vanoce-v-japonsku/
http://yoshiko.blog.cz/0712/japonske-vanoce
http://www.vitalplus.org/article.php?article=2
http://niki-chan.blog.cz/0801/vanoce-v-japonsku

27
Novinky / Porucha
« kdy: 11 Listopad, 2013, 22:49:35 odpoledne  »
Dnes Vás chci informovat o nemilé skutečnosti, která se odehrála dnes 11. listopadu. Došlo k poruše serveru, na kterém běží náš portál, čímž došlo k odstavení (nedostupnosti) celého webu až do pozdních odpoledních hodin. Chyba sice nebyla na naší straně, nýbrž na straně poskytovatele, ale díky pravidelným zálohám nedošlo k závažným škodám. Databáze byly plně zachráněny a následně obnoveny. Co to odneslo hůř bylo naše uložiště obrázků a galerie. Velkou část se nám už sice podařilo obnovit, ale právě avatary anime to odnesly nejvíce, proto prosím všechny návštěvníky, v případě, že narazíte na anime titul, u kterého se vypisuje chybové hlášení, či chybí avatar, prosím kontaktujte moderátory ve zprávách či pomocí tlačítka pro editaci anime. Snažíme se o nápravu, jak nejrychleji to bude možné.

28
Novinky / Malé shrnutí
« kdy: 26 Srpen, 2013, 17:18:30 odpoledne  »
Od poslední velké úpravy uběhl už nějaký ten pátek, tak přináším drobné ohlédnutí za posledními dvěma měsíci. V prvé řadě došlo k drobným úpravám po červencovém upgradu, dále jsme spustili stránku na Facebooku pod názvem Anime Happo.cz. Takže kdo můžete, tak nás podpořte. Taktéž došlo ke spuštění vlastního Happo rádia, jehož plugin je zakomponován přímo do stránky. Dále byly vyřešeny některé problémy s vyhledávacím formulářem a v neposlední řadě došlo ke zprovoznění a rozšíření achievementů.

Také pokračují intenzivní práce na plnění databází, čímž bych se chtěl dostat k poděkování všem moderátorům za práci, kterou pro portály doposud vykonaly a… jen tak dál.

29
Anime online - ke zhlédnutí / Inu x Boku Secret Service - online CZ
« kdy: 24 Srpen, 2013, 00:45:17 dopoledne  »
Inu x Boku Secret Service - online CZ



1. Pes a já
Kód: [Vybrat]
http://videobam.com/xZtFR
2. Osamělý pes
Kód: [Vybrat]
http://videobam.com/pyhGD
3. Pravá smlouva
Kód: [Vybrat]
http://videobam.com/dpYiJ
4. Pěší závod po panství démonů
Kód: [Vybrat]
http://videobam.com/DHAVA
5. Kagerou na jaře
Kód: [Vybrat]
http://videobam.com/fvDLJ
6. Nemyslete si
Kód: [Vybrat]
http://videobam.com/rkvcf
7. Noc o samotě
Kód: [Vybrat]
http://videobam.com/zkuZF
8. Čaj a vzdálenost
Kód: [Vybrat]
http://videobam.com/txtCM
9. Slíbený den
Kód: [Vybrat]
http://videobam.com/YlpWT
10. Nevěrný pes
Kód: [Vybrat]
http://videobam.com/dZPvV
11. Kagerou
Kód: [Vybrat]
http://videobam.com/ntSFP
12. Den, kdy budeme pár
Kód: [Vybrat]
http://videobam.com/BVtNA

30
Anime online - ke zhlédnutí / Sword Art Online - online SK
« kdy: 23 Srpen, 2013, 00:15:28 dopoledne  »
Sword Art Online - online SK



1. The World of Swords
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO01.mp4
2. Beater
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO02.mp4
3. The Red-Nosed Reindeer
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO03.mp4
4.The Black Swordsman
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO04.mp4
5. A Crime Within the Walls
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO05.mp4
6. Illusionary Avenger
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO06.mp4
7. The Temperature of the Heart
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO07.mp4
8. The Sword Dance of White and Black
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO08.mp4
9. The Blue-Eyed Demon
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO09.mp4
10. Crimson Killing Intent
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO10.mp4
11. The Girl of the Morning Dew
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO11.mp4
12. Yui`s Heart
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO12.mp4
13. Edge of Hell`s Abyss
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO13.mp4
14. The End of the World
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO14.mp4
15. Return
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO15.mp4
16. Land of the Fairies
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO16.mp4
17. Captive Queen
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO17.mp4
18. To the World Tree
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO18.mp4
19. The Lugru Corridor
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO19.mp4
20. General of the Blazing Flame
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO20.mp4
21. The Truth of Alfheim
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO21.mp4
22. Grand Quest
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO22.mp4
23. Bonds
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO23.mp4
24. Gilded Hero
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO24.mp4
25. The World Seed
Kód: [Vybrat]
http://94.142.233.172/skupiny/x3m/seria/SAO/SAO25.mp4

Stran: 1 [2] 3